parallax background

Peer Gynt

Het Grieg Pianoduo speelt Edvard Grieg
22 november 2018
Het Grieg Pianoduo speelt Edvard Grieg
22 november 2018
 
ARTIESTEN

Roger Goudsmit

Experienced Actor with a demonstrated history of working in the performing arts industry. Skilled in Comedy, Improvisation, Film, Theatre, and Art. Strong arts and design professional with a master degree in Acting at the High School of Performing Arts Utrecht.


Elles van der Heiden

Als pianiste heb ik kamermuziek gespeeld in diverse ensembles met repertoire van alle tijden. Solistisch ben ik te horen in voorstellingen die ik maak waarin een verhaal muzikaal wordt geïllustreerd door pianomuziek. Zó treed ik op in de zéér succesvolle voorstellingen ‘De legende van de Kerstroos’ (2012) en in ‘Kerstspoken’ (2014) en “Reinaert de Vos, het sluwste dier van het bos” ( 2016).


Siebert Nix

De pianist Siebert Nix voltooide zijn vakopleiding aan het Conservatorium van Groningen in 1986. Met een beurs uit het Andrea Elkenbracht-fonds volgde hij lessen en meestercursussen bij Nelly Ben-Or (Londen en Amsterdam). Hij nam deel aan masterclasses bij de pianisten Detlef Kraus (Beethoven en Brahms), Vitalj Margulis (Rachmaninoff), Hans-Helmut Schwarz (Mozart en Schubert) en Einar Steen-Nøkleberg (Grieg).

OVER HET CONCERT

We openen met liederen van Grieg. Grieg’s werk is nauw verweven met Scandinavische volkscultuur. Hij werkte samen met bekende Scandinavische schrijvers, zoals Andersen en Ibsen. De Noorse sopraan Siri Thornhill zal met pianist Reinild Mees dit liedrecital vertolken. Het zevende zegel, een film van Ingmar Bergman uit 1957, toont Middeleeuws Zweden, geteisterd door de pest. Het Zwitserse Zoomquartet brengt een programma “Det är som mörkast innan gryningen” (it is darkest before dawn) met muziek van Georg von Bertouch, Gustaf Düben en anonieme composities over Scandinavische volksliederen, in een bezetting van Traverso, viool, viola da gamba en klavecimbel. In het avondconcert wordt Grieg’s Peer Gynt uitgevoerd, in zijn eigen arrangement voor piano vierhandig, uitgevoerd door het Grieg Piano duo met acteur Roger Goudsmit, die het verhaal zal vertellen.